- Subdomæner på unix -

Alle domæner er "wildcarded", hvilket vil sige at uanset hvad du skriver foran domænet ender du samme sted. For eksempel giver www.domæne.dk, domæne.dk og blabla.domæne.dk samme resultat.

Unix kunder kan derfor anvende simpel PHP kode til selv at håndtere subdomæner, for Windows kunder kører der i stedet et redirigeringsscript på serveren.

Du kan for eksempel bruge dette til at lave subdomæner til forskellige afdelinger eller brugere, som http://peter.dit-domaene.dk og lade det pege på en underfolder kaldet "/peter/" i roden af dit webhotel.

Du skriver blot de adresser du vil bruge og de dertil hørende biblioteker hvor de dertil hørende hjemmesider er placeret. Bemærk at "rigtige" subdomæner (som holder adressen i titelfeltet) stadig kun kan håndteres af Azero.

Eksempel

1. Først laver du en PHP startside i roden af dit webhotel, f.eks. index.php. Der kræves naturligvis adgang til PHP på dit webhotel.
  2. Indsæt følgende html kode i index.php filen:
    <?PHP
      if ($HTTP_HOST == "peter.dit-domaene.dk") {
        header("location: http://www.dit-domaene.dk/peter/");
      }
      else if ($HTTP_HOST == "salg.dit-domaene.dk") {
        header("location: http://www.dit-domaene.dk/salg/");
      }
      else {
        header("location: http://www.dit-domaene.dk/index.php");
      }
    ?>
  3. Ret det med fed skrift markerede tekst til dine egne informationer.