- Generelt -

Generelt om Azeros Unix webservere

Alle nyere Unix webservere hos Azero.dk er installeret med Apache 1.3.27 med alle normale moduler. Desuden er der installeret understøttelse af: mod_perl og PHP 4.3.2.

Se de seneste ændringer for serverne på drifts projektside.

Komprimering for bedre ydelse

For at give en hurtigere visning af vores kunders hjemmesider, kører de fleste af vores Unix webservere med komprimeringsmodulet mod_gzip til Apache. Hvis du som bruger oplever at dette komprimeringsværktøj giver dig fejl på din hjemmeside, kan du slå komprimeringen fra via en .htaccess værdi.

Ældre unix webservere

De ældre servere er under udfasning. Er du placeret på en af de første Unix servere vil du blive flyttet til de nye systemer senere. Hvis du ikke kan vente på dette kan du kontakte support for at blive flyttet gratis til en af de nye webservere med det samme.

CGI med Perl eller Python

På Unix serverne ligger "perl" i /usr/bin/perl. Versionen er 5.005003. På Unix serverne ligger "python" i /usr/local/bin/python. Versionen er 2.x.

Den mest almindelige fejl er at lave et script eller et bibliotek skrivebart for "verden", altså ??7, hvilket man ikke bør gøre. Giv højst 755, og ofte kan du nøjes med mindre. Læs mere support til CGI, eller spring direkte til CGI med perl.

Diverse

Bemærk at på vores Unix servere er filen index.html og Index.html 2 forskellige filer. Brug derfor altid små bogstaver og brug aldrig special tegn i filnavne, som f.eks. æ ø å / " ' osv.

Skjulte filtyper

Der er visse typer af filer som ikke kan læses fra en browser. De kan anvendes til includefiler eller passwordfiler som du ikke ønsker folk skal kunne se fra browseren.

Følgende filer kan ikke læses fra browseren:

• .ht* (Eksempelvis .htaccess og .htpasswd)
  • *.inc

Er man først valideret som bruger af et beskyttet bibliotek, kan man læse alle filer, også dem i listen ovenfor. Det er derfor vigtigt at placere passwordfiler i et andet bibliotek end selve det bibliotek man ønsker at beskytte, dvs i et bibliotek som er deny all fra web eller slet ikke kan tilgås fra browseren. Brug et bibliotek i roden af dit webhotel og beskyt det med en .htaccess fil:

deny from all